A körmömet rágva vittem a szerelőhöz a pasim kocsiját

A párom és én mostanában egyre többet veszekszünk. Ő dolgozik, én pedig korábban elvégeztem egy műkörmös tanfolyamot, de a gyermekünk születése miatt sosem dolgoztam végül a szakmában. Inkább a legjobb barátnőmhöz járok mindig megcsináltatni a körmeimet. A gyerek végre elkezdte az óvodát, ezért van időm minden héten új műkörmöt csináltatni – végtére is a lenőtt egyáltalán nem szép látvány, nemde?
A pasimnak kezdetben tetszettek a szép körmeim. Emlékszem, a megismerkedésünkkor is arra figyelt fel azon a rendezvényen, hogy ekkora karmokkal hogyan tudtam megfogni azt a vékony kis pezsgőspoharat. Mostanában viszont folyton azt hajtogatja, hogy túl drága mulatság a körmözés, belegondoltam egyáltalán, hogy mondjuk a gumi szerelés ár mennyivel emelkedett az elmúlt időszakban? A kocsin pedig ezt muszáj időnként elvégeztetni. Én az autókhoz nem értek, és fogalmam sincs, hogy mennyi most a gumi szerelés ára… De ha eddig nem volt gond, akkor miért pont most problémázunk ezen? De mindegy is, azt mondta, a haverja kocsijával elutaznak 3 napra a baráti társaságukkal, utána majd elviszi a miénket is, még nem tudja, hova gumicserére. Addig én használhatom, ha szükségem van rá.

Másnap el is vittem a kisfiamat az oviba, majd leparkoltam a kocsit a budapesti körmös szalon előtt. Ekkor vettem észre, hogy az egyik elülső lámpához közel gőz tör fel. Akkor már sejtettem, hogy itt nemcsak a gumi szerelés ár miatt kell majd aggódni. Szivárgott ugyanis a hűtővizem, emiatt pedig elkezdett túlforrósodni a motor! Ijedten rohantam be a szalonba, és az ott lévő összes nőtől azt próbáltam megérdeklődni, hogy ki tud egy jó autószerelőt a környéken, lehetőség szerint minél közelebb, mert ezzel már nem sokat tudok menni. Szerencsére valaki pont emlékezett, hogy a férje a metaautoszerviz.hu-hoz (ahogy mondta, a Métához) vitte az autóját, ami ráadásul pont a közelben van. Odáig már akár a kocsit tolva is el tudtunk volna menni.

Nem is haboztam hát, elmentem a megadott címre (nektek pedig a webcímet javaslom előbb). Most már nem érdekelt, hogy nem lesz új műkörmöm, mert tudtam, hogy ebből nem jövök ki jól, ha nem sikerül megoldani a helyzetet… A műhelybe belépve viszont segítőkész úriemberek fogadtak a metaautoszerviz.hu szervizében, akik megnyugtattak és elmagyarázták, hogy az autó motorjában bonyolult, kis alkatrészekből álló rendszerek találhatóak, és ha bármelyik meghibásodik, vagy bárhol anyagfáradás van, könnyen bekövetkezhet a baj. Ezt megelőzhetjük azáltal, ha rendszeresen ellenőriztetjük a kocsi általános műszaki állapotát, illetve a legkisebb rendellenesség észlelése esetén is (ha pl. kicsit hangosabban indul folyamatosan a motor) felkeresünk egy szakembert.

Időközben az autó szemrevételezésének is nekiláttak a Méta szerelői. Profin dolgoztak, és minden alkatrészt igyekeztek alaposan megvizsgálni. Egy ilyen hiba esetén ez persze több időt vesz igénybe, de ahhoz képest nem kellett sokat várni, már hívtak is, hogy megtalálták a probléma pontos okát. Mire megjött a barátom, már csere alatt volt a hibás alkatrész, és nem sokkal később vissza is kapta szeretett járgányát, ami még jobban is ment, mint azelőtt.

Ennek nagyon örült, és az is eszébe jutott, hogy korábban a gumi szerelés ár volt az, amiről beszéltünk. Mivel meg volt elégedve a metaautozerviz.hu munkájával, ennek is utánanézett az oldalon. Most már nem volt kérdés, hogy hol intézzük ezt el. Kiderült, hogy korábban azért sem vitte el a kocsit ellenőrzésre, mert fogalma sem volt, hol találjon megfelelő szakembert. Örült, hogy ez is megoldódott, mert a biztonságos közlekedés nagyon fontos! Utóbbi miatt is, azt javaslom mindenki olvasgassa náluk legalább a hasznos tájékoztatókat. Mindennel, bármivel kapcsolatban, ami az autót illeti.