A körmösöm a székhelyszolgáltatást választotta

Számomra az igényesség egyik fontos fokmérője volt mindig, hogy szép ápoltak legyenek a kezeim. Ebbe beletartozik az is, hogy a körmeim jól meg legyenek csinálva, ezért járok körmöshöz már nagyon régóta. Sosem esek túlzásokba, csak éppen olyan színt és mintát választok, ami ízlésesen emel a megjelenésemen. Én sosem voltam az a hosszú, neonszínű körmű lány, inkább a babarózsaszín, rövid fajta. Szeretek a szalonba járni a körmösömhöz, mert nagyon jól kijövök vele.

Az egyik alkalommal mesélte, hogy nemrég igénybe vette a szekhelyszolgaltatas24.hu szolgáltatásait, amikor hivatalosan is bejelentette a tevékenységét. Korábban már hallott erről, így beírta a keresőbe, hogy székhelyszolgáltatás árak, és ekkor bukkant a szekhelyszolgaltatas24.hu weboldalára. Rögtön szimpatikus volt neki már a kinézete alapján is, de természetesen mielőtt komolyabbra fordultak volna a dolgok, először mélyebben utánanézett a székhelyszolgáltatás áraknak is, és annak is, hogy pontosan mit is takar ez az egész.

Látta, hogy van székhelyszolgáltatás Budapesten és Újlengyelen is. Az előbbi nem okoz szerintem senkinek meglepetést, hiszen Budapest hazánk fővárosa, a legtöbb szolgáltatás itt központosul. No de miért is Újlengyel? Erre a kérdésre nagyon egyszerű a válasz, Újlengyelen nem kell helyi iparűzési adót fizetni! Ezen nagyon meg voltam lepődve, megmondom őszintén. Sosem gondoltam volna, hogy van olyan település Magyarországon, ahol nem kell iparűzési adót fizetni. Pedig itt ez a helyzet, nem csoda, hogy Újlengyel dinamikusan fejlődik, és már számos nagy cég választotta őket székhelyül. Ez mind nagyon szép és jó, azonban ahogy az a szekhelyszolgaltatas24.hu oldalán is olvasható, érdemes néhány dolgot megfontolni, mielőtt igénybe vesszük ezt a szolgáltatást.

Többek között azt, hogy mennyi a vállalkozásunk iparűzési adója, illetve, hogy van – e a cégünknek telephelye, fióktelepe, ami Újlengyelen kívül esik. Ha ez az eset fennáll, akkor meg kell osztani a települések között az iparűzési adót, és nem biztos, hogy így minden esetben jól járunk. Ahogy az olvasható a szekhelyszolgaltatas24.hu weboldalán, ezt a kérdést a legegyszerűbben a könyvelőnkkel tudjuk tisztázni, ő tud ebben megfelelő tanácsot adni. Az iparűzési adómentesség mellett számos másik előnye is van annak, ha az ember székhelyszolgáltatást vesz igénybe. Ilyen például az, hogy nem kell adminisztrációt fenntartani úgy, mintha a székhelyünk például az otthonunk vagy egy másik helyszín lenne. Ez bizony sok plusz költséget tud róni az emberre, ami nem mindegy, főleg egy induló vállalkozás esetében. Ilyenkor még az embert legtöbb esetben nem veti fel a pénzt, és igyekszik ott csökkenteni a költségeket, ahol tudja.

A küldeményeket átveszik helyettünk pontosan és precízen, ezzel elkerülhetjük a hosszú sorban állást, és az ezzel járó időveszteséget. Az időspórolás mellett van egy olyan oldala is ennek az egésznek, hogy ha például nem veszünk át egy fontos küldeményt, akkor akár törlésre is kerülhet a cégünk adószáma, minket pedig eltilthatnak 5 évre a cégvezetéstől. Ez így elég ijesztően hangzik, főleg az elején, amikor sokszor azt sem tudjuk, hogy a vállalkozásvezetést eszik vagy isszák. Nekem megér egy kis plusz pénzt az, hogy cserébe kevesebbet kelljen stresszelnem azon, hogy vajon minden jogszerűen működik-e. De ezzel sincs nagy gond, még a kezdő vállalkozók is ki tudják szerintem fizetni az összeget, mert a székhelyszolgáltatás árak nagyon kedvezőek. Pontosabban fél évre ez 39 000 Ft-ot jelent, szerintem ezt a pénzt haszontalanabb dolgokra is el szoktuk költeni.