Kozmetikus és cukrászda – valójában mindkettő egy nagyüzem a háttérben

Pedig ugyebár kis “egységekként”, többnyire kisvállalkozók magánbizniszeiként szoktunk tekinteni ezen létesítményekre. A “kozmetikus ismerősöm”, a “sarki kis cukrászda” – szoktuk őket emlegetni. Pedig, aki látta már az ott zajló munka valódi hátterét legalább egyszer (bármelyikről legyen szó), pontosan tudja, hogy micsoda “üzemek” ezek (egy jól működő szalon, egy vendéglátó egység), és mennyi belső- és külső előírásnak megfelelve, profin kell, hogy működjenek. Legalábbis azok, amelyek széles vevő- és vendégkört akarnak kiépíteni. Kis túlzással ez a fél életüket elviszi.

A feleségem kozmetikai szalonja is egész embert kívánó mennyiségű munkát ad minden ott dolgozónak, és nincs ez másként a testvérem cukrászdájában sem. Ő mondjuk többet beszél róla, sokat áradozik mondjuk az rdealer.hu-ról, és mindenről, ami a témakörhöz kapcsolódik – mindezt persze kettejük személyiségbeli különbözőségei is magyarázzák. A kozmetikába még úgy sem látok kellően bele, hogy azt a feleségem működteti, de az új gyümölcs centrifugáról csak az elmúlt héten annyit hallottam lelkendezve beszélni a bátyámat, hogy fejből fel tudnám mondani az rdealer.hu ide vonatkozó ajánlatait. Amiket cukrászdáknak, bároknak, vagy egyebeknek kínálnak.

Gyümölcs centrifuga

Gyümölcs centrifuga – mert bizony a Hollandus nevű cukrászda többféle finomságban a legjobb a környéken, nem csak a süteményekben! A Santos Miracle Edition 68 nevű csodával új szintre is lépett most a kis teraszos részen helyet foglaló vendégek számára elérhető kínálat, az itallapról. És már magam is kóstoltam a napokban, mennyivel finomabb gyümölcsleveket lehet itt a bátyámék cukijában újabban.

A tesómék már nem először szereznek be ilyesmit az rdealer.hu-ról, és a valódi lelkendezésből kihallom, hogy nem is utoljára. Ilyen eszközök beszerzése után indult be anno igazán a biznisz. (Mert le kellett cserélni az előző tulaj után otthagyott, korábbi felszereléseket)

Most tényleg mindennel nagyon elégedett. És szereti ilyen módon átélni az előrehaladás fázisait. Vigyorogva újságolja mindenkinek, milyen új dolgokat lehet kóstolni náluk. Innen, az rdealer.hu-ról szereztek be először 600 literes cukrászati mélyhűtőt és hasonlókat, amiből szerintem (már a neve alapján is) könnyen megérthető, miért mondtam, hogy profi nagyüzemekről beszélnünk még ilyen, szemre kisebbnek kinéző egységek esetén is. Nem is lehet az ilyen beszerzést másra, csak az Rdealerhez mérhető profi kereskedőkre bízni, mert ők például a gasztronómiai háttérország csúcstermékeit szállítják le minden esetben. Látom, hogy ez kikerülhetetlen! Egy kedves pincér, vagy az étteremben egy jó chef nem fogja a hátán elvinni az egész helyet, a legjobb eszközpark nélkül.

Az olyan dolgoktól, mint a gyümölcs centrifuga egészen a húskeverő gépig, kicsiben és nagyban is segítenek, hogy a megfelelő céleszköz a “mester” keze alá dolgozzon, és ezen ne múljon semmi. Mélyhűtőből is láttam akár 856 literest is náluk. Pontosabban cukrászati mélyhűtőből, mert természetesen minden terület speciális termékeket igényel – mint már utaltam rá. De náluk minden részterület a gasztronómiában vagy a húsiparban egyedi figyelmet kap. Ehhez elég végigfutni a szemünkkel a létező kategóriák hosszú során, a webshopszerű weboldalon.

Más téma kicsit, de még mindig Rdealer: a kezdőknek tanulságos cikkekkel bejegyzésekkel segítenek eligazodni a vendéglátásban, hiszen mindenki megtanulta valahonnan egyszer, mit hol kell keresni. Ők közreműködnek ebben is. (Blogfül a fenti menüsorban) Innen tehát rengeteg dolgot meg lehet tanulni, vagy a létező tudást nagyban elmélyíteni.

Ha valaki a nulláról szeretne indítani most valami ilyesmit, mondjuk egy kis ételbárt, mindenképp ajánlom, hogy sok időt töltsön el az oldalon. Nézze át, mi mindenre lehet szüksége, és olvasson! Aki pedig már gyakorlatba ültetné át rögtön az elméleti tudást, bármit rendelhet a felsoroltakból, és persze még többet is talál, mint amennyit említeni tudtam figyelemfelkeltőnek szánt cikkemben.