Az alkoholizmusról köröm ápolás közben, mert az egészség fontos

Az alkoholizmus, mivel az egész érrendszert támadja, nem csak a belsőszerveinkre hat ki, hanem a bőrünkre és a körmeinkre is. Az egyik erről folyó beszélgetés alatt tűnődtem el azon, milyen opciói lehetnek egy alkohol problémákkal küzdőnek a betegsége kezelésére. Az ember mindig hall minden félét, meg benn van a köztudatban az elvonó fogalma, de akinek (szerencsére) még nem volt szüksége ilyenre, annak vajmi kevés fogalma van ezeknek a mikéntjéről.

Miközben ezt kutattam úgy tűnt, a Google algoritmusa is megkapta az üzenetet. Egy ilyen hirdetés jött velem szembe: Alkoholizmus kezelése FELÉPÜLÖK | Leszokás az alkoholról – komplex alkoholelvonó kezelés. Gondoltam megnézem, mert ártani nem árthat. Azt már egyből láttam, hogy ez nem egy szokványos rehab, hiszen magán kézben van, gyakorlatilag egy családi vállalkozás. Nagyon megható volt a hozzátartozóknak szóló bejegyzés, ahol az alapító család női tagja arról beszél, milyen nehéz volt megtalálniuk a megoldást a férje és a fia alkoholizmusára. A média megjelenések menüpont alatt pedig ők maguk is megszólalnak, és igazán szívbemarkoló, ahogy a tapasztalataikról beszélnek. Ami pedig talán a legjobb minden közül az az, hogy nem tartották meg maguknak a tapasztalataikat, hanem más hasonló sorsú embereknek is segítenek.

Ez a Felépülök igazából. Ugyan nem díjmentesek a szolgáltatásaik, de sokkal hamarabb eredményre vezethetnek mint az államiak, ahol gyakran több hónapot vesz igénybe egy ilyen rehabilitáció, aminek a során az illető több mint valószínű, hogy elveszti az állását, ha van neki. A 28 napos felépülési program esélyt ad arra, hogy leszokjon az alkoholról, és megtartsa az állását is. A program során egy 4-6 fős csoport tagja lesz Szőcön, ahol teljes ellátást kap egy nagyon szép, vidékies házban. Az épületet a weboldalukon is be lehet járni egy 3D-s túra segítségével. Egy igazán tágas, tiszta helyről van szó, ahol a betegek a Minnesota-modellen alapuló program segítségével elkezdhetnek újra egészséges életet élni.

A program erősen fókuszál a kiscsoportos és családi programokra, de emellett lehetőséget ad a természet felfedezésére, túrák keretében, és egy kis magányos olvasásos időtöltésre is. Persze a programban a pszicho edikáció is nagy szerepet játszik, valamint annak a tudatosítása, hogy még ilyen helyzetben is tudnak segíteni másokon.

A 28 napon túl pedig kapnak utógondozást is az innen távozott betegek, ami családi és egyéni konzultáció keretében zajlik, és benne van az alap árban. Ez nagyon fontos, hiszen az elvonó ideje alatt a kísértéstől is el vannak vonva, ami viszont annak a végével ismét belép az életükbe. Ilyenkor a legnagyobb a veszélye a visszaesésnek. Épp ezért vonja be a program olyan szorosan a családot is, hogy legyenek akik támogatják a felépülőt, hogy ne egyedül nézzen szembe a démonaival.

Persze, aki pusztán a konzultáció részét szeretné ennek a programnak, arra is van lehetőség, de erősen ajánlom mindenkinek, hogy előbb egy állapotfelmérésen azért menjen keresztül. A konzultációkat Veszprémben és Budapesten lehet igénybe venni, heti rendszerességgel.

Ha neked is alkoholproblémáid vannak, őszintén ajánlom, hogy keresd fel a Alkoholizmus kezelése FELÉPÜLÖK | Leszokás az alkoholról – komplex alkoholelvonó kezelést, és tájékozódj a weboldalukon a továbbiakról.